Terras of patio? Welke heeft u bij u thuis, of welke is ideaal om in uw achtertuin aan te leggen? Beide hebben opvallende verschillen, maar wat ze gemeen hebben is het feit dat ze uw leefbare buitenruimte uitbreiden.

Misschien heeft u een bestaand terras dat verbouwd moet worden, of is uw achtertuin een blanco canvas en heeft u inspiratie nodig om een speciale leefruimte buiten te bouwen. Als u op zoek bent naar inspiratie om aan de slag te gaan met het ontwerpen van terrassen en patio’s, lees dan verder. We bespreken een aantal ideeën voor beide soorten ruimtes:

Veel voorkomende soorten en maten terrassen
Terrassen strekken zich uit van uw huis via een soort verhoogd platform. Het kan een terras een voet in de lucht op een ongelijk hellend erf of een hoge paal-en-balk dek met trap die 10 meter hoog zit op de zijkant van een heuvel.

Yacht Club 3-delige schommelset

Gangbare materialen voor terrassen zijn onder meer:
Composiet timmerhout – Gerecyclede materialen bieden een duurzamere kijk op een traditioneel terras. POLYWOOD, bijvoorbeeld, is gemaakt van hoge dichtheid polyethyleen (HDPE), een materiaal dat u vindt in alles, van wasmiddel containers tot melkkannen. Eenmaal verwerkt tot timmerhout zorgt dit composietmateriaal voor veerkrachtige terrassen met weinig onderhoud.

Cederhout – Het kosteneffectieve hout is duurzaam en bestand tegen vocht en rotting. Een goed onderhouden cederhouten terras kan tientallen jaren meegaan.

Drukgeïmpregneerd hout – Een drukgeïmpregneerd terras is, mits goed afgedicht, ook bestand tegen de tand des tijds. Het meeste onder druk behandelde hout is afkomstig van dennenhout en ondergaat een proces om bederf te vertragen.

Vinyl – Net als de gevelbekleding van veel huizen biedt vinyl een andere duurzame, alternatieve terrasoptie met langdurige, waterdichte bescherming.

Hoe plan je een terras?

Als u een terras voor uw huis wilt bouwen, zijn hier een paar tips:

Plan uw locatie – De kans is groot dat u een terras aan de voor- of achterkant van uw huis wilt bouwen. Misschien wil je een terras aanleggen rond een bovengronds zwembad of hot tub. Waar je ook gaat bouwen, je zult de grond in kaart moeten brengen om te bepalen welke grootte en hoogte het beste is voor de ruimte die je hebt.
Bepaal de hoogte van het terras – Kijk naar de deur waar je het terras wilt bouwen en stel de hoogte van het terras zo in dat het niet meer dan 5 cm onder die deur ligt.
Kies uw materialen – De materialen die u kiest om uw terras te bouwen grotendeels neerkomen op kosten, locatie en uitstraling. Als u bijvoorbeeld een terras bouwt op een schaduwrijke plek die een groot deel van het jaar nat blijft, kan een terras van composiet of vinyl een betere keuze zijn dan hout. De keuze van het materiaal, de grootte van het terras en de hoogte ervan zijn allemaal van invloed op de kosten van de uiteindelijke constructie. Voor terrassen op gemiddelde en grotere hoogte is een trap nodig, wat de kosten ook verhoogt.
Kies uw stijl – Werk samen met een landschapsarchitect of aannemer om een stijl te vinden die past bij de esthetiek van uw huis.
Houd rekening met bouwvoorschriften – Als u met een gerenommeerde, professionele aannemer in zee gaat, wordt het proces van vergunningen en het zorgen dat uw structuur voldoet aan de bouwvoorschriften versneld.
Extra’s toevoegen – Wilt u uw terrastrap en reling ’s avonds verlichten? Praat met uw installateur over de kosten van het toevoegen van veiligheids- en sfeerverlichting.

Rockport Club 3-delige Diep Zittende Conversatie Set
Gemiddelde afmetingen van terrassen
De grootte van uw terras wordt bepaald door de ruimte in uw tuin, uw budget en de oppervlakte van uw huis. Een goede vuistregel is echter dat uw terras niet groter mag zijn dan 20% van de vierkante meter van uw huis.

Standaardafmetingen van kleine, middelgrote en grote terrassen zijn

12 x 12
12 x 14
12 x 16
12 x 18
Gemeenschappelijke Terrasgrootte & Types
Een terras, aan de andere kant, functioneert als een type van open ruimte op vlakke grond. Eerder dan een opgeheven structuur, wordt een terras over het algemeen geconstrueerd van steen, beton, of vlakke straatstenen. Patio’s kunnen tot aan een huis komen, of ze kunnen los staan van de structuur. U kunt zelfs zowel een patio als een terras hebben, en uw terrasruimte kan zich zelfs onder het terras bevinden. Teak Gartenbanke

Yacht Club 3-Delige Diepe Zittende Reeks

De materialen van het terras kunnen omvatten:
Baksteen – Dit is een de facto patio materiaal voor eeuwen, dankzij de winterhardheid en architectonische uitstraling. Speel het recht met keurige lijnen van baksteen, of ga met een visgraatpatroon voor verbeterde visuele rente. Zelfs als uw terras niet van baksteen is, kunt u ervoor kiezen om het terras te omringen met bakstenen voor een nette rand.

Flagstone – Deze platte platen van rots kunnen zandsteen, kalksteen, of andere rots in de buurt van uw gebied. Met verschillende vormen en verschillende maten, heeft een flagstone patio een patchwork stijl.

Stenen tegels – Leisteen, graniet, kalksteen, travertijn, en zelfs zandsteen gesneden in grote, nette tegels geven een meer elegante uitstraling aan een patio gebied.

Betonnen bestrating – Dankzij hun gemak van de productie, weerbestendigheid, en een verscheidenheid aan stijlen beschikbaar, betonnen bestrating zijn steeds populairder voor voetpaden en patio’s. Kies een natuurlijke steen, ga met een baksteen-rode look, selecteert u vierkante straatstenen, of ga met degenen die meer visueel interessante randen hebben.